Türkiye’ye giriş ve Türkiye’den çıkış, sınır kapılarından geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belgelerle yapılır. Yabancıların Türkiye’ye giriş yapabilmesi için 3 şartın yerine getirilmesi gerekmektedir. 1- Giriş çıkış kapılarından girmek 2- Pasaport veya pasaport yerine geçen belge sahibi olmak 3-Vize almak.
Vize “Türkiye’de en fazla doksan güne kadar kalma hakkı tanıyan ya da transit geçişi sağlayan izin” olarak tanımlanmıştır. Vize yabancının ülkeye girmesine engel bir durumun olmadığını gösterir. Ancak vizeler, Türkiye’ye giriş için mutlak hak sağlamaz. Vize alınmasına rağmen yabancının Türkiye’ye girmesi giriş-çıkış kapısındaki yetkililerin takdirine bağlıdır.
Türkiye’de vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancılara ikamet izni almaları zorunludur. İkamet izni, altı ay içinde kullanılmaya başlanmadığında geçerliliğini kaybeder.
O halde vize ile gelen bir yabancı vizesi süresince; vize muafiyeti anlaşması olan bir devletin vatandaşı olan yabancı vize muafiyeti süresince ikamet izni almadan Türkiye’de kalabilir. Vize veya vize muafiyet süresi biten ya da Türkiye’de doksan günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni alması gerekir.
*Başvurularının uzun ve karmaşık süreçler olması nedeni ile hak kaybına uğramamak adına alanında uzman avukatlara danışmanızı ve profesyonel destek almanız gerektiğini belirtmek isteriz.
Detaylı bilgi için lütfen ofisimiz ile irtibata geçin.